Bir suhbattan

"Sen ozini oltir dep" -qanshama ret estigin de, birinshi ret oylaganmyn "mumkin, bir dariden jagymsyz aserleri bolgan da sondai-aq adamnyn psihykamen ozgeris bolui mumkin ", byraq qanshama adamdarmen soilesken de olar, mysaly, esh dariler ne darumender qabyldalgan joq, byraq olardy suicidka iteretin qanshama jagdayi ne gallucinacyalar bolgan. Mysaly, sabyr minezimen, jaqsy tarbiemen, ashyk konilimen qyz da ne erkek te jumysta urys bastalganyna olardan emes, ariptesterdan jaman karym-katynasy ne osekter bolganyna tusindim. Menim suraqtaryna kobinesi eresekter tez jauabtar bergen renji kop bolgany dauis dirildeginine sezdim. Men de da sondai kop renj bolganyna ar eresek tyndauga sharshaidy, byraq olar psyhyatr-ga ne psyhologka baruga kelmedi, kobinese uide tuistarymen, dostarymen ne ozgenshe dalaga shygyp, bul jagdayi shydap aiteuir bukil symptomdar ketkenine tan qaldym. Arine, siz tusinesiz, eger psyhykamen bailanysqan aurular shyqqanda, psyhyatr-da emdeledi, byraq men tanys adamdarymen tekseris arnalgan suraqtar: 2012 jyldan bastap neden adamdarmen, kobinese qazaqh eresektermen neshe turli jaman okygalar, kaigylar ne jaksy emes karym-katynasy - byil jylda kishkene gana ozgeris qauipsiz jaqsylyqqa ketken. Tanys adamdarmen soileskende aytkanmyn "Bul degen psyhologyanyn jane psyhosomatykalyq asa jogary sezimtaldyq reaqsyalarga ukysaytyn symptomdar, byraq neshe turli reaksyalar jane eresektermen, kim sol darilerdi paydalangan joq, omirinin jaman ozgerister bolganyna kop suraqtar. Kasir ge deiin, byil jylda neden sondai psyhyka ozgeris bolgan bilemiz. Bul degen suicidka iteru tek qana qylmyspen baylanysqan onbagandar jasap jur." Mysaly, bul sitta men "ayu-din kyzmet korsetetyn korip jurmin" - keshe gana yandex tool bar-da Alisa degen elektron komekshisi bar bolganyna 2 ne 3 jyl, bugin eger okyrmandardyn paragynyz koresiz Alisa Ross-tyn degen fake avtordyn paragynyz koresiz, ne basqa okyrmandarymen oryssha aytatynyn esimi adei jasatqan ne bireu bilgensiz jagdaynan "sovpadenya"  jasap jur, oitkeni, bul ras eken, bireu sizdin inetta ne, arine, bul gajap eken, byraq estyp jurgenine 2015-shi jyldan bastap solai jasatkanyna osy jylda 3 jyl bolady. Eshqandai magynasy sol jasatqanyna kormei jurmin, sebebi magan da, adamdarga kanshama zymyany jasap, endi resei adamdarmen bolsyn dep, mumkin, sol kisiler oylap jane jasap jur. Menim oiymsha, betime qarap ne telefonmen soilesip, neden jane nege jamandyqty bolyp jur aitu, menim oiymsha, kushi joq.

Sau bolayik jane jana kele jatqan Jylymen kuttyktaymyn. 10 kunnen keiin paragym bul sitta jabamyn.


A. B.


kaljyn pic atkritka.com-dan alyngan


Рецензии