Сл па-2

У кімнаті, закутаній в темінь,
Так довірливо - наче до рук,
Йдуть старі і розхитані меблі,
Не привчені до довгих розлук.

Підставляє диван рівну спинку -
Простягнувшись так звично до ніг,
Наче пес, струсить з себе пилинки,
Язиком доторкнувшись, як сніг.

А стільці відсахнуть свої бильця,
Щоб забрати з шляху перепони, -
Бо квартирою ходить жар-птиця,
Сліпа пташка - легка й безборонна.

Стіл упреться довірливо лобом,
Приховавши загострений край,
І підсуне - як справжньому снобу,
Лист паперу й настояний чай.

Очі просять папір шурхотіти
Про незнані й небачені смисли,
І на вушко про те шепотіти,
Що забудеться зразу ж навмисне.

Потім згорнуть долоні той шелест,
І відправлять в відкрите вікно,
Звідки в клітку повернеться меседж,
Невидимим безликим кіно.


Рецензии