Тло

                ТЛО

Всмак доля взяла нас і вичавла
Зцілована у прірві. Хай – пролог!
Весь рай уяв – дарма. Вона тягла
Між пустки зорь на дні перестог
Єство людське. Ніч п’яна вибігла
У пастку тиші (здичавілий смог
Навколишньої мряки). Людська гра
В зойк впала мить удаваних вимог
І згинула у ній. Душа! Перемогла
Пологи таїнства й любов? Є Бог
В пелюстках офірованого дна?
Чи в тлі кохання – вічний епілог.

                Павло Гай-Нижник
                30 листопада 2018 р.


Рецензии