Цiхi светлы дзень узнёслы...

***
Ціхі светлы дзень узнёслы.
Праз аблокі – сонца пыл.
Куст каліны сушыць вёслы,
Ён да зімкі доўга плыў!

Я ў сваёй утульнай хаце
Пра паэзію з катом
Размаўляю: “Слухай, браце,
З чым рыфмуецца наш дом?”

“З цеплынёю,” – мяўкнуў коцік.
“Дзякуй, браце,” – я кажу.
“Ты не кот, а цырк на дроце!”
І на ўзнёслы дзень гляджу…

02. 12. 2018 г.


Рецензии