Прощення Землi на укр. яз

1
І знов, як (сто років) колись,
Біда насувається чорна -
За зброю брати' узяли'сь
І смерті знов крутяться жорна.
Пшеничні в крові колоски,
На здобич злетілися круки
І траурні всюди хустки' -
Знов Ненька моя' йде на му'ки.
п/в:
Люди, зупиніться,
Досить вже війни'!
Всі за мир моліться,
Ви ж - не "Каїни",
Брата бо вбивати -
Перед Богом - гріх -
Ду'шу  розпинати
Для кривавих втіх.
2
Вже ді'литься віра і Дім -
Усе, що було' неділимим.
Були' ми народом одним,
Був колір життя жовто-синім...
Чому у тенета чужі
Потрапило плем"я козацьке
І гро'ми гримлять на межі,
Й роз"Єднання - зо'всім не братське?
п/в:
Браття, схаменіться,
Ви - одна сім"я!
Ну ж бо, примиріться,-
Просить вас Земля!
Дайте вже їй спо'кій,
На шматки не рвіть!
Злочин цей жорстокий
Небо не простить!
3
І знов, як сто років тому', -
Розбрат у Слов"янському Роді.
Вже й діти ідуть на війну
І гинуть в смертельнім поході.
Порушено Божий Завіт,
Бо ми розучились прощати.
Та Бог згодом знищить цей Світ,
Не бу'де із ким воювати.
------------------------------------------
Кайся, мій народе,
Щоб Земля простила!
Ти - дитя свободи,
В  в і р і - твоя сила!
В нації Великій -
Гени невмирущі!
Не згубі'м навіки
Братовбивством ду'ші!


(автор ідеї та музики - Любомира Нарозя)

30/11/18/


Рецензии