Погомонiли...

Кажуть, що не жити двічі:
Де не вб`є - таки  скалічить...

- Як ся маєш, чоловіче,
і чи маєш взагалі?
Чи здорові жінка й мати,
є дітей чим годувати
в хаті з краю? Може, з хати?
Бо на власній ти землі.

Бач, навпіл зігнуло спину
(не вкладешся в домовину) -
а на неї безупинно
лізе потолоч-набрід.
Підперезаний  терпінням,
розкладаєш біль по скриням,
і туди ж – своє сумління,
щоб не гнало до воріт.

- З ким я вийду? Чим озветься
те, що каменем на серці?
Хто почує? Хай їм грець! - і
знов до хати страх жене:
- Всім те байдуже навколо.
Звикли так, - зітхаєш кволо.

Доживаєш босо й голо.
А життя - таки одне.


Рецензии
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.