Размисли

РАЗМИСЛИ
Автор: Р. Русев               

Размислям,
как в моят свят
утихнал в нощ,
в прозоречна тъма
щурци жужат,
накъсват тишината
и като мен не спят.
Подгонили тъгата
минаваща на пръсти
покрай мен
в безсънна нощ
останала от тихото 
мълчание на дните
оставили несбъднат
миг и в него да намеря
капки дъжд
галещи очите ти,
поели аромата на канела
и попили в праха
на мечтите.
И ще рисувам в моят сън
ръце,
милващи лицето,
устните,
дъхът ти,
в него ти ще си една,
тъй-трудна за обичане.
Момичето,
в което във съня се вричах,
премина  с мен
в едно очакване,
в сълза притихнала,
нашепваща
обичам теб...
Обичам само теб...


Рецензии