Загадка по мотивам загадки 113 Л. Цай

Есть в мифах Древней Греции античный
Герой один. Хоть дядька наш Степан
Мужчина видный, сильный, симпатичный,
Но этот крепче. И зовут – *****.

Смех химика обидно – иронический,
Ведь точно знает сей учёный пан,
Что это элемент такой химический,
Металл, так скажем. И зовут – *****.

Воды в нем – преизрядное количество, –
В тот кипятильник входит целый жбан.
К тому же, потребляет электричество…
Вы догадались? Правильно, – *****!
---------------------
Загадка 113
Любовь Цай

У міфах давньогрецьких серед інших
Живе герой. Хоч дядько наш Степан
Мужчина видний, дужий і розкішний,
Та дужчий цей. Ім’я йому – …

 Всміхається ось хімік іронічно,
Бо знає точно цей учений пан,
Мовляв, метал є, елемент хімічний,
Що має назву? – Правильно, …

Згадай-но ще великий кип’ятильник,
Води ним можна гріти – хоч би й жбан,
Електрику лишень встига лічильник
Враховувати. Отже це – …

http://www.stihi.ru/2013/12/17/445


Рецензии