Готель Моя душа

Запрошую всіх до своєї душі,
до її таємниць і бажань,
до страхів і нових відкриттів,
про які раніше ніхто не знав!

Заходьте, люди, не встидайтесь!
Місця вистачить для всіх.
Кожному буде окрема кімната,
ліжко, диван власні у ній.

І в кожної окремий ключик
з номером і знаком на підвісці.
Аби ніхто не переплутав,
не лазив до чужого через вікна.

Кожному своя відведена роль,
певний час на виконання дано.
Я побачу, хто з вас саме той
актор, що зіграє найкраще.

Йому букет я подарую запашний,
в готелі - дам посаду головну:
це буде охоронець, пропускник
для знедолених самотніх душ.

А для решти вже аборигенів
роботи повно - непочатий край:
вікна треба клеїть у готелі,
від сторонніх прибрати сміття

Щоб зостались там лише достойні,
кому довірить можна геть усе!
Ну не можу заселити в неї того,
хто в безодню тягне знов мене!

©Тамара Цегельнюк
29-30.11.2018


Рецензии