На вячэру расольнiк з аладкамi...

***
        Светлай памяці Тамары Васільеўны Белаокай

На вячэру расольнік з аладкамі,
На дэсерт – паглядзеў у акно.
Там гуляе над змерзлымі градкамі
П’яны вецер асенні даўно.

Ён напіўся віна месяцовага
І хістае на ягрусе ліст.
Ён гаворкай гаворыць мясцоваю,
Ён сягоння – мясцовы артыст.

Паглядзеў у акно белавокае
І… успомніў усмешку тваю –
Белазорую, сёння далёкую,
Што й цяпер усім сэрцам люблю.

П’яны вецер гуляе над градкамі,
Ў белавокае лезе акно.
Дык заходзь, ёсць расольнік з аладкамі,
А таксама ўспамінаў… віно.

29. 11. 2018 г.


Рецензии