Прашанти

В МЫСЛЯХ САИ
С МЫСЛЯМИ САИ
30.11.18
Today spiritual exercises are confined to listening and not practising. Listening (Shravanam) has become so popular, and after listening, people brag that they know everything. This crazy boastfulness is deepening one's ignorance. You must ruminate over what you listen. After rumination, one should practice the lessons (do Nididhyasana). Only then you will achieve purity in thought, word and deed. To develop a spiritual outlook and to inspire it in others, you must possess purity of heart (Chitta shuddhi). Spiritual wisdom dawns only when there is purity of heart. Just as removal of weeds, tilling the land, sowing the seeds and watering the earth are required before the crop can be harvested, the field of the human heart has to be cleared of bad thoughts and feelings, the Divine Name sown, watered with love and tilled by spiritual practices. Only then you are entitled to reap the harvest of Divine Wisdom (Jnana).

- Divine Discourse, Oct 07, 1993.
Pure Love sees all as one Divine Family. – Baba

Пятница, 30 ноября 2018 г.

Сегодня духовные упражнения не практикуют;
многие такие упражнения слушанием кончают.
Слушание (шраванам) стало так популярно,
что люди после него говорят, что всё знают.
Эта хвастливость свое невежество углубляет.
Вам надо над тем, что услышли, размышлять.
После размышления, важно Nididhyasana
(уроки практиковать). Только так можно
чистоты в мыслях, словах и делах достигать.
Чтобы развивать духовное мировоззрение
и других на то вдохновлять, вы должны
чистотой сердца (Chitta shuddhi) обладать.
Духовная мудрость там есть и прорастает,
где чистота сердца растёт и возбуждает.
Так же, как обработка земли, посев семян,
полив земли и нужно сорняков удаление,
чтобы иметь хорошего урожая получение.
С Именем Бога из поля сердца человека,
с Любовью засеянного, орошённого и
обрабатываемое духовными практиками,
надо плохие мысли и чувства изгнать.
Только тогда вы имеете право урожаи
Божественной Мудрости (Джнаны) пожинать.
НОМ

(Божественная беседа, 7 октября 1993 г.)
Сатья Саи Баба
«Чистая Любовь видит всё, как одну
Божественную семью». – БАБА


Рецензии