Ховайся-34

Провінційний пригладивши норов,
Заспокоївшись серед юрби -
Утискаєш безлику покору,
В тісних вуличок сперті вузли.

Вибираєшся з зашморгу - ліній,
Й електричних цупких проводів,
Як дитина - у іграх житійних
Намагаєшся йти по воді.

Відбираєш останнє повітря -
Свіжим вдихом наповнюєш груди,
Серед вулиць крислатого віття -
Ждеш, як сміхом уста заквітують.

Заблукав - там, де вчора проходив
По знайомим, здавалось, місцям.
В лабіринтах вузьких переходів -
Потонув у турботах містян.

Хто я, де я - тривожаться очі,
І шукають себе у юрбі,
Заховавсь, та знайтись нема мочі,
В незнанні й сороміцькій ганьбі.

Відкривається книгами думка
В чудернацьких сплетених звязках,
Та вона вислизає - пустункою,
Не відбившись в порожніх мізках.

Провінційний залишивши спокій -
Де так ясно і все зрозуміло...
Загубився - і знайшовсь через роки,
Безпорадним, старим й неумілим.

 


Рецензии