Kundiz life-tyn shyndygy

Aga, ush kun buryn kazinform-da journalistter jazylgan - dukende tamaq tasyityn paketter tegin beriledi. Bugin Astana dukenge bardym - 1 paketke 10 tenge alyp jur.

Kim endi otirikshi, aga? Arine, 10 tenge bireuge bul degen 0 tengege ukysaityn bagasy, byraq info-news-ta kim nagyz otirikshi ozin karasyn. Men sol dukenge endi barmaymin, tek qana sol ushin teksergenine barganmyn.

90-shi jyldarda okyga bolganyna bir zertteushiler teksergen - eki ingush erkekter ush qazaqhtyn er balalardy oltirgenine ras eken. Sondyqtan ozin biliniz qandai olarga (ingushtarga jane sheshenderge) suraqtar qoyamyz.

Tungi life-tyn programmalardyn "bagasy" bilesiz, mysaly 10 jyl buryn qanshama qazaqhtyn kisileri aytatyn bul moshkeldi: nege qazaqh anderi tungi sa'at 00:00-den tangy sa'at 5-ke qarai shyrqap jur? Menim oimsha, bul moshkeldi ote jenyl sheshiledi: qazah radiostancyalar kop bolganyna - rahat fm, juldyz fm, radio symbat, orda fm, OA radiosy, oibay fm (okygalar jane TMD-nyn janalyqtary), t.b. fm  minau moshkeldi tolygyraq sheshiledi.

Meni jamandyqtyny tek qana bir jauaby bar - eger qazaqhtyn qyzy"sondai-bundai" i-netta dep jazuga bastalgan da - bukil kishi ulltardyn musheleri ote masqara bolady. Eger Akmaral turalyna bireu jazsa ne aitsa "jusikshi", "onbagan" dep - ingush, sheshen, orys (bul degen gajap emes), ukraine jane t.b. qyzdary nagyz masqara bolady.


Sau salomat bolynyz...





A. B.


Рецензии