Ховайся-31

Пошук справжніх винуватих -
У лихій людській природі
Натикається на грати,
Й застигає у цейтноті.
З переведеннями стрілок -
Можна справді пролетіти,
Від зізнання під прицілом
Важко винного помітить.

Можна сперти - на погоду,
Чи на збіг лихих обставин,
На лихого чи на бога -
На земну безлику карму.
Та якби верховні сили -
Утручались так бездарно,
І під зеків всі косили -
Відмінили б смертну кару.

Можна сперти - на підлеглих,
Що сидять, зігнувши спини,
І бояться навіть перднуть,
Щоб не бути в чомусь винним.
Можна так їх всіх підставить -
Із сюжетом у новинах,
Що на кілька років сядуть,
Щоб сховатись від доктрини.

Можна сперти - на корову,
Чи на дохлого шуліку,
На сусіда - тимчасово,
І довічно - на каліку.
Можна знаками вказати -
На того, хто зловить гаву,
І шизу свою за грати,
На тривалий строк відправить.

Тож ховайся хто де може,
Коли чорна мітка впаде -
Бо молитва не поможе,
Коли органи нагрянуть.
Бо у них коротка мова -
Як не знайдуть Сатани,
То знайдуть того, хто згоден
З доказом його вини.


Рецензии