Зiмняя казка

Зiмняя казка,
Рукi знямелi,
Мабыць, мяне усёткi
Не зразумелi...
Мабыць, мяне i зусiм
Не пачулi!
У рукi зграблi,
Ды у лапцi абулi.
Дзесьцi згубiлi
Характар i позу,
Хто мяне сцерпiць
Такую цвярозым?
Хто разгадае
Дурную загадку,
Як з такой жыць,
Што бухцiць ужо зранку?
Усё ёй не так,
А можа ня гэтак,
Лаецца дзень,
Зацiхае пад вечар.
Жонкай жа быць,
Што пахаць плугам поле.
Што тут бухцець?
Запраглася? Ды й годзе!


Рецензии