Бессудная Земля!

            "З ТОБОЙ МАТУСЕНЬКА, Я ЖИТИ ТАК ХОТІЛА
             А ТИ,ВЗЯЛА МЕНЕ, РІДНЕНЬКА,ТА Й...УБИЛА.

            Ріднесенька...матуся..не вбивай..
            Яка ж красива ти, яка ж ти молодя
            Мене ти народИ...й комусь..віддай.
            В ТОБІ, душа моя,живА, благає

            Не вИнна я, що в хмІльному чадУ
            Комусь своє ти тіло віддавала.
            Життя мені ти  дай, і в світ прийду
            З подЯкою, що я в тобІ зростала.

           Я жити хочу і... клянУсь,  твій гріх
           СпокУтувати буду я без ліку,
           Знесу обрАзи я  за тЕбе і за всіх,
           Подяку збережу до скОну віку.
          
           У лоні я волАю: не вбивай,
           Твоя я ДОНЕЧКА!-твоє я янголятко.
           Впусти у світ- мені життя ти дай,
           Не убивай,бо...- Я ж твоє дитятко!
 
           НідЕ нема життя..- лиш на Землі
           Воно є неповторне й незбагнЕнне.
           В тобі росту, як зЕрнятко... в землі,
           Твоє ж я чудо, Богом сотворЕнне.

           Так збережи менЕ.. й на сотні літ
           Ім’я твоє в нащадках не згубИться.
           Тебе ж матуся народила в світ?
           Тож хай твій рід і у мені плодиться

           Два серця у тобІ, та кров одна,
           Вона нас жИвить двох -  обох єднАє,
           Чого ж ти не радІєш, чом сумнА?
           Моє ж то тіло у тобІ зростає!
         
           Почуй же серця ти могО биттЯ,
           Душа і плоть в тобІ хай не вмирає,
           Моя ти мАтінко! О не вбивай життя!
           То вже не Я -  ГоспОдь тебе благАє!

           О Божечко!,скажи, за чий то гріх?
           Ще ненарОджене дитятко так страждає?!
           Тож Я молюся-не за сЕбе, а за всіх.
           Не народИлась Я! НевжЕ їх Бог  прощає?
          
           Та  знаю я, що  стрІнемось, колИсь
           На Божому Суді, десь там, за небокраєм,
           І пОки жити бУдеш -  кАйся і молись,
           Щоб пЕкло бУло твоїм Раєм.

           ПомолІтеся за мЕне сотворЕнну
           В лоні матері своїй, - що убіЄнна.
           ПомолІтеся за мЕне- не рождЕну,
           Що нікОли не булА благословенна

                *****

           З тобой матусенька я жити так хотіла
           А ти, ріднесенька... взяла мене й убила

           Живу в живІй, ще не нарОджену- вбивАють.
           Живу в живій, на шмАття - розривАють".


                Михаил ТОМАШЕВСКИЙ,
                "Останне прохання ще не УбитоI дитинки. - (укр),
                http://www.stihi.ru/2011/01/17/7080


Бессудная Земля!
Бесчисленны ужасные дела,
Которые творятся на Планете.
От тихого убийства
Не родившейся живой души
До массовых расстрелов
И бесчинств нацистов.

Бессудная Земля!
Бессилен тут и Бог, -
Решившийся дать жизнь
Всему, чем мир живет, -
После того,
Как амнистировал
Он Злого Джина,
Смешавшего
«Из благодарности»
Добро и зло
Как только выпущен был
Богом
Из бутылки...

              25 ноября 2018-го года.


Рецензии