***

Маленька дівчинка благала Бога:
«Нехай Америки свіча згорить!
Лихе чудовисько повзе в народи,
Плює отрутою, аж кров кипить.

Вбиває жадібно, брехнею тішиться,
З людей знущається та п’є життя,
З любов’ю віддано у вічі дивиться,
І хижа посмішка без каяття».

І сльози дівчинки його зворушили,
І до Америки ступила Смерть...
Бо там, де совісті межу порушено,
Рукою Господа зникає твердь.


Рецензии