Думите

ДУМИТЕ
Автор: Р. Русев

Думите,
мъглива добрина.
Нагласяме ги
както ни приляга,
вървим със тях,
а те оставят
пепел от отминала следа.
За стих отделяме
най-мъдрите,
оставили в сърцето
пясъчното време,
пропуснало
отминали недели
изтекли в струйка пясък,
понесени от ветровете
на есенните разпиляни листи,
по тесните пътеки
на съдбата.
Думите -
митарстваща
представа за поета


Рецензии