Моjа душа. Софиjа Измаjлова

Софија Измајлова
Моја душа

Моја душа, као птица, маје се,
од очију назочних склања се.
С безнадежношћу све се бори,
с висинама се рве, стење,
очарава се, радује.
Судбину би све да обмане,
све у бајку верује, чуда чека.
Не корим је, не жалим се,
нек се игра, нека живи, нека!
      (зима 2012)

      Препев са руског језика на србски Веселинка Стојковић


Моя душа
Софья Измайлова
http://www.stihi.ru/2013/10/18/339

Моя душа, как птица, мается,
от глаз назойливых бежит.
Всё с безысходностью сражается,
ввысь рвётся, стонет, ворожит.
Всё хочет обмануть судьбу еще,
всё в сказку верит, чуда ждет.
Я не корю её, не жалуюсь,
пусть куролесит, пусть живёт.
      (зима 2012г)


Рецензии
Спасибо!Как здорово!Пусть живёт!

Как это было давно!

моя душа-
уже состарилась,
как лист осиновый,
трепещет на ветру,
но всё же
я не жалуюсь,
я с ней живу,
её шальную
берегу!

Софья Измайлова   26.11.2018 01:31     Заявить о нарушении
Хвала, драга Софија, за добру песму!
С љубављу,

Веселинка Стойкович   27.11.2018 22:36   Заявить о нарушении