Терп ння-2

Дід терпів на старість бабку,
Вона була - трохи віяна,
Не злослива, як кульбабка -
Просто трошечки замріяна.

Кажуть - що це прикрий виняток,
І вітають з довголіттям,
Але дід на печі скиглить -
Заховавшись від жахіття.

Білокоса бабка пташкою -
Відлітає із гніздечка.
То сміється, як ромашка -
То зібється із доріжечки.

А сусіди, наче дичку -
Бабку ловлять край села -
Бо із розумом граничать
Трошки краще, ніж вона.

То шукає когось в полі -
На собі рве волос сивий,
З кимось приязно говорить -
То питає, чи красива.

Дід подивиться на бабку,
Й сам із глузду ледь не зійде,
Де поділася Одарка
В незнайомці божевільній!

Але бабка тоне в безмірі
Голубих очей ласкавих -
Вона зранку зникне безвісти,
Через день загубить память.

Дід один у хаті сирій
Жде повернення напастей -
Бо як бабка рвалась в вирій -
Він - відкрив їй двері навстіж.


Рецензии