Празький торт-4

Нічне місто лягло на берег,
Празьким вишуканим тортом -
Загорнувшись у чорну темінь
З шоколадно-липким смаком.

Невисоке - а кожен поверх,
Піднімається новим коржем,
Насолоди й бажання повен -
Просочився у стіни крем.

Липнуть губи - у поцілунках,
Солодаво ласкочуть емоції.
Як шматочок торта - у стосунках
Кожен взяв найжаданішу порцію.

А глазур - по дахах розтеклася
Наче хвилі - ряди черепиці.
У потоці розтоплена маса -
Застигає, немов таємниця.

Із вітрин шоколадник крамничок -
Торт лиснє, - неначе принада -
І до столу себе лише зиче -
За зароблену першу зарплату.

На вітрину давно задивились
Оченята, яким дотягнутись
До торта - як до божого дива,
Неможливо босоніж у скруті.

Хоч би крем зачерпнути на палець -
І попробувать місто тихцем.
Шоколадно-гіркий обірванець -
Зїв би місто з вітрини живцем.


Рецензии