Празький торт-3

Нудко від липких цілунків,
Шоколадних компліментів,
Празький торт для тих ласунків,
Кому мало сентиментів.

Тане в роті - чорна ласка,
І захоплює зізнанням,
У кохання - різні маски,
Й чорний крем для поєднання.

У кохання - різні зваби,
І обличчя для впізнання.
Та самотність невибаглива -
Як в глазурі віддзеркалення.

То подружку із глазурі
Виллє в форму безіменну,
Шоколад їй не смакує -
Бо для неї він буденність.

То коханий - розкришився,
Наче плитка шоколадна -
В згірклих спогадах лишився
Був - і вмить його не стало.

То із шоколадних копій -
Зазвучить протяжне ехо.
Та в фігурок темнооких
Тануть смисли на поверхні.

Торт на язику розтане -
Наче вигадка з глазурі...
А самотність шоколадна
Брудне блюдечко відсуне.


Рецензии