Каранi

Карані вы мае, карані…
Вы трымаеце дрэва рода.
І ні больш, і ні менш, ані –
Вы падмурак майго народа.

Продкі нашы – бацькі, дзяды!
Засталіся нам вашы гоні
І шляхі, на якіх сляды
Ад мінулых часоў – у сёння.

Кожны з вас каранём урос
У глыбіні зямелькі мілай.
І на тых каранях узрос
Беларускі народ-асілак.


Рецензии