Таро-4

У карток амбулаторних
Присуд безапеляційний:
Є цілком здорові хворі,
А є зовсім безнадійні.
У бажанні лікувати
Зізнається кожен лікар,
Але вилікувать здатні -
Лише справжні Агапіти.

Як напишуть заклинання
В карточці амбулаторній -
Неходячі - зразу встануть -
Взрівши почерк чудотворний.
Хто сліпий - то вмить прозріє,
Від нулів у напівжирі -
Згоден без анестезії -
Іти мовчки собі з миром.

А коли почнуть гадати -
Чаклуни від хірургії,
Краще моментально впасти
В безпробудну летаргію.
Бо у медиків - уступки,
В чесній круговій поруці,
Хто живий - той буде трупом,
А хто мертвий, не вмер в муці.

З карток вибір небагатий
І гадати - ні до чого.
Хто спроможний лікуватись,
Той буде ходити довго.
Ну, а в кого - менше грошей,
Той видужує умить -
Бо в плацебо вірить скорше,
Ніж у те, що буде жить.
 


Рецензии