Маятник Фуко

Ну що за маятник Фуко
Керує знов моїми днями?
Кидає погляд за вікно,
А йде знайомими стежками.

Щоб амплітуди пережити
Я маю сили віднайти.
За що мене таку любити
Не розумієш, навіть, ти.

Корюся долі і бунтую,
Всі книги зраджені стоять.
Під сонцем потайки сумую,
Коли амбіції горять.

Щось зрозуміти – тут вже заськи,
По колу вартові щодень,
Лише вночі з цієї пастки
Я випускаю всіх коней.

Не стримуючи поводи
Пускаю душу в чисте поле.
Як дочекається зими,
Нехай хоч трохи охолоне.


Рецензии