Паэтам залатога веку

Жыцце мае -бы тая кніга:
Дзень мінаваў-яшчэ радок.
То маразы ў ей, то адліга,
То бэз цвіце- то верасок...

Учора Тютчава чыталі:
Якія вершы -моц які!
Яго каханне да Амаліі
І бессмяротныя радкі.

Усе прыгожа і да ладу,
Такімі нам ўжо не быць.
Але ж-як быццам па загаду,
Так цягне рыфмай гаварыць!

Далечыня вялікіх продкаў,
Не зразумелы пэўна час.
Калі б было ў нас столькі сродкаў,
Мо б хто праславіўся і з нас.

Тургенеў, Тютчаў-вось дзе драма!
Каханне іх і іх жыцце.
І нам хацелась б таксама,
Адчуць часоў тых пачуцце.


Рецензии