Ховайся-13

Як зненацька потороча -
Починає полювання
Віриш в те, хоч не охоче,
Що не перший й не останній.

Ліхтаря палкі привіти -
Що моргає при появі -
Диваків із того світу,
Натякають, та неявно.

То включається в розетку
Телевізор у кімнаті,
Хтось із відеокасети -
Лізе по дзвінку патлатий.

То на кухні з морозилки -
Повистрибувало мясо,
Й спокійнісінько на вилку
Нахромилось, як в Пікасо.

То вазони - з підвіконня,
Хтось зненацька поскидає,
Вниз летять - без перепони,
Наче їх коза бодає.

Хтось у двері стука гучно,
Гримає, немов хазяїн,
Що прийшов вмоститись зручно,
На розлогому дивані.

Тож ховатись - марна справа,
Бо дістануть з-під землі,
Бо самі вони управно,
Там ховаються в пітьмі.


Рецензии