Благословенна Богом Украина

Петро шевчук
Благословенна Богом Україна

Для мене ти любима, вічна і єдина,
Ти, матінко моя, в якій я народився,
Де виріс, в світ поїхав, повернувся,
Благословенна Богом Україна.

Ти маєш все: землю, моря і гори,
Ти маєш надра; в них всього хватає –
Нафти і газу: ще не відкриті залягають,
Урану. Кам’яного, бурого вугілля вистачає.

Багато марганцевих та залізних руд,
Не менше кольорових, рідкісних металів,
Одним титаном, могли би,  забезпечить світ,
А з нього все новітнє можна сотворить.

Неметалічної, нерудної у нас немало є сировини,
Цементної, скляної; сировини на фарфор і фаянс,
Облицювальних каменів лише є скільки – цілі гори!
А кольорові камені які: бурштин та родоніт, топаз.

Кварц, берил та онікс. Є мінеральні та термальні води.
Говорять, що на Україні золота, алмазів мало є,
Того, що є, нам вистачає. Бо золото у нас - земля.
Наші алмази – люди. Що шліфуються попри незгоди.


Наш люд по світу - на хліб насущний заробляє,
Бо наша влада, про людей своїх не дбає,
Робочих місць не хочуть для людей творити,
Лиш тільки кучка олігархів хоче добре жити.

Всі українці, об’єднаймось, обновимо Україну,
Вона, для всіх нас, лиш одна, для всіх єдина,
Благословенна матінка - земля, хай не страдає,
Під вибухами не літає. Дає всім урожай і процвітає.

В Європу бігти нам не треба - ми Європа!
Росія тільки з миром - з війною,  хай втікають!
Не войовничі ми, не нападаємо. Ми мирні люди. 
З добром і миром всі - хай в гості приїжджають.

Благословенна Богом, ненько Україна! Ти, для нас - єдина!
Об’єдини нас всіх, під прапором своїм золото-жовто синім,
Знайди свого «Манделу» нам, проси Христа-Спасителя Живого,
Нехай веде всіх українців, до справедливого життя благого.
 
 

 


Рецензии
"Того, що є, нам вистачає. Бо золото у нас - земля.
Наші алмази – люди. Що шліфуються попри незгоди."

Какое стихотворение!.. Просто ЗОЛОТОЕ!) СПАСИБО!)) Мира Вам, добра и Счастья!!! С уважением.

Алёна Краснодонская   20.11.2018 12:07     Заявить о нарушении