море

море - таке червоне, таке солоне -
щось навздогін шепоче та обіймає
кілька годин тому вона вийшла з дому -
хтозна який вже тиждень її немає

кілька годин тому був іще листо;пад,
листя збирав у ковдру свою картату
де і коли дощить - нині зайвий клопіт
ніжна весна її визирає з трапу

менше за все її відтепер цікавлять
курси валют, новини, прогноз, бітко;йни
знову і знову вона замовляє каву
знову питає "що ж він, дурний, накоїв"

море - таке спокійне, таке повільне -
злизує шар за шаром печаль і смуток
"знаєш, як набридають холодні війни,
як поглинає посмішку цей трикутник"

море - таке прадавнє, таке одвічне -
зранку під ноги мушлі їй намиває
їй монолог до моря ввійшов у звичку -
інших імен вона вже не пам'ятає


Рецензии