Вiрте в Добро, творiть Добро!

Вірте в Добро -
Воно зло поглинає,
Хай і настали срамотні літа?!
В віках, як залізо, завжди гартувались:
Незламність, терпіння
Та мудрість народу!
І в цьому вся Правда,
Вся Русь Золота…

Вірте у світле,
Й щасливе майбутнє,
Коли, навіть, і хліба…,
Що їсти нема!
Добро та Любов
Усю лють  -  переможуть!
Лишилась би Совість
І чиста Душа…

«Живіть для людей, а саме  -  по Честі!
Нагодуй…, одягни старика!», -
Так Мати дітей всіх своїх наставляла,
Коли колискові співала вона:
«Бо серце чутливе  -  є Божа скарбниця,
В нім радість і щедрість, Небесна краса!
Жадоба всю душу, що в людях, з’їдає,
Тож піде навічно вона в небуття…»!

Творіть же Добро,
Про те дітям казала
І молитовно славіте Христа!
Бо під Покровом Пречистим,
У тяжкі часи та в спекотну годину
Від  хижого звіра
Спасалась…  -
Наша страждальна, квітуча Земля!

Творіть же Добро
І так воно буде,
Де єдність, наш Рід і сім’я!
Любов і повагу до краю свого,
До батьків  -  повсякчас зберігайте…,
Бо кожен  ваш крок  -  то  нове відкриття!
І в ньому вся сила велика таїться,
Непорушність та щедрість усього життя!

Добро у ділах –  нас від зла захищає,
Коли вже, здавалось,  -  що «Долі» нема!
Від навали пекельної, вовчої  зграї…,
Там де суховії зсушили поля…!
Добром у ділах… -  ми Творця прославляймо!
В ньому вся суть і задумка Отця…,
В тім є   -  Воля,  Премудрість і Милість Господня!!!
Так вже повелось…,  від початку буття,
Тут, де ми живемо…,  то все Русь-Україна!
Та і старці казали, що  ця Земле Свята…

19 листопада, 2018 рік


Рецензии