Бог Кавовий живе у Львовi

Бог Кавовий живе у Львові – зі мною поруч, дві зупинки.
Чи майже три… А краще – пішки, і за хвилини я – у центрі,
де Бог нас ароматом кави – від Оперного до Адама –
так щиро кличе, що забуду про всіх і все, і час не плине.

Бог Кавовий чекає всюди на мене – у кав'ярні кожній,
де тільки знають слово «кава», а де цього не знають слова,
коли з дитинства всі львів'яни, як забарились тато й мама
забрати дитинча з садочку, всім кажуть, що батьки – на каві,

і тут одразу зрозуміло, що означає ця причина...
Ми з ним посиділи, всміхались, та він невдовзі попрощався –
його покликала додому чарівна Кавова Богиня,
а Бог закоханий, мов юний, – ніколи їй не відмовляє...


Рецензии