Чому мовчиш...

  Мені не пишеш ти. Чому?
  В тобі нема ні каплі жалю? -
  Бо я попав в твою тюрьму,
  Не в радість і картопелька на салі!

  А ти мовчиш, неначе в рот води
  Набрала, не бажаючи зі мною
  В коханні будувати ті мости,
  Які тримають серце у полоні.

  Чому? - не знаю! Бо я, майже,пан -
  Шляхетний, не обділенний і вродой.
  Ти бачила, який я сшив кафтан?!!-
  Приходь - побачиш, в церкву у суботу!

  Поляк зідрав три шкури за ферязь.
  І чоботи також - не малі гроші!
  Тобі я надіслав письмову вязь,
  А ти мовчиш у відповідь і досі!

  Сватів хотів вже в літку засилать,
  Куплю собі підводу я з конями,
  І будемо по хутору кружлять,
  Самі, або ж з такими же панами!

  А хочеш, купимо тобі жупан,
  Зі штофу, чи зеленої парчі,
  Тасьмою щоб обшитий по бокам...
  Ти тільки більше, мила, не мовчи!

    18.11.18г.

 


Рецензии