Небесные знамения

"той же осенью знамения многа быша на небеси: многа нощи видхну человеци акы столпы по небу, небо черлено, аки кроваво, толико же бысть по небу черлено, яко и на земли и на снъгу черлено видяшеся, аки кровь, и так множицею бываху, ещё бо сие до снегу видяшеся по земли, по воде и по хоромомъ, аки кровь, и егда снъг паде на земли, и бысть везде на снъгу аки кровь, и в и человеци хожаху черлены аки кровь... Се же проявление проявляетъ скорбъ велию хотящую быти, распрю ратную и кровопролитие... "
  Из Никоновской летописи

Небесные знамения - вот - тайна -
Предки часто загорались в небесах -
Взором от картин необычайных -
Шевелящих светом чудный прах!


Рецензии