На сина ми

Здравей, мое мило момче,
след облаци още ли тичаш
или пък живота  тъчеш
и вечер до късно го сричаш.

Навярно в очите ти спят
слънцата и белите гълъби,
а денем окъпан от цвят
се качваш по стръмните стълби.

А после, достигнал върха,
отново рисуваш планети,
поемаш с гърдите дъха
нагоре да може да свети.

Усмихвам се. Имаш крила
и устрема-вятър, заряда.
Носи тази  вярна искра,
носи я, момче, и не падай...


Рецензии