***

Жовте листя встелилося килимом,
Спохмурніла небесна блакить:
Пізня осінь витає над Києвом,
Мов володарка містом летить.

То дощами із вітром насупиться,
То порадує сонячним днем,
Та в усьому вже знак: не відступиться,
І готує багато проблем…

Не потішить вже  «бабиним літом» -
Найтеплішим осіннім теплом,
Не повернеться  запахом квітів,
Не змахне журавлиним крилом,

А роздягне усе до травинки,
Зніме шати багряні  з дерев,
Сірим смутком наповнить хмаринки,
Сумом - очі дівчат-королев…

Розчарує нас всіх мокрим холодом,
Парасольок вагою  зайвою,
Під ногами розтоптаним золотом
І буденністю неохайною…


Рецензии
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.