Подарок мамы...

Чайгэ дип салырга кипкэн улэн
Боген арткы шкафта табып алдым.
Ул энидэн булэк безгэ калган
Узе  китте, мине дэ  калдырып.
Энкей, рахмэт синэ, менлэп рахмэт.
Бу эссе чай белэн желы керэ.
Синен моно  белэн минэ улэн
Син ерлаган койлэр ишеттерэ…

Нашёл в углу на самой дальней полке
Пакетик с травами, что мама собрала.
Он запечатан был её заколкой,
И с запахом ещё её тепла…

"Мам, с  тихим треском  каждый стебелёк
Мной с нежностью опущен в кипяток.

Да, мама, мы сейчас опять  вдвоём,
Журча,  струится чай… тобой поёт

Те песни, что  ты пела в этой кухне
Красиво, искренне,  с радушием…"

Чайгэ дип салырга кипкэн улэн
Ул энидэн безгэ булэк калган.


Рецензии