Греби-2

Повиростали маєтки,
Як гриби без головешок,
І не знаєш, чом в монетці
Орлів більше, аніж рєшок.

Повиростали з нічого,
Як покрапав грибний дощ,
Все своє - і ніц чожого,
У квадратах житлоплощ.

Дотягнулись аж до неба,
Щоб рішить раз й назавжди,
Свої нужди і потреби -
За рахунок бідноти.

Шляпи зняли - і вклонились,
Щоб потрапити у кошик,
Вибрать нічого - червиві
Всі до дного чесні гроші.

Хто це каже - обірванка,
Греби звідси помаленьку.
Ти спочатку - купи банку,
А тоді - соли опеньки.

Ти спочатку - стань на ноги,
Із кредитом без процентів,
А тоді диктуй, убога,
Перевірені рецепти.


Рецензии