Темно в пiдвалах

Зламане дерево. Тиша незвична…
Навіть ворони сховались, мовчать.
Люди зі схованок боязно вийшли,
Діти нагадують диких вовчат.

Темно в підвалах… Лиш чути жіночий
Шепіт: — Як страшно! Тремтить дітвора…
В дім залетіла ракета впівночі,
Вирва глибока на місці двора.

Все, що вціліло, несуть до підвалу.
Холодно. Треба зігріти дітей.
Мовчки ворожу клянуть всі навалу.
І з нетерпінням чекають вістей.

Дівчинка гладить ведмедика ручкою:
— Скоро вже! Скоро! Повернеться тато!
Плаче над сказаним словом онукою,
Рідна бабуня. Зруйнована хата.

Кутає донька маленьке дитятко.
Далі, як жити? Не знає ніхто.
Чим натопити, і їжу де взяти?
Знищений одяг, вціліло пальто.

Журиться мати, та люди — не звірі,
Їм помагають гуртом, всім селом.
А в надвечір’ї обличчя всіх сірі —
Смерть знов ховала когось під крилом.

27. 02. 2018 рік
Картинка з інтернету

 


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.