Герек туш заз чарадан сал

Шагьвардивди хур ац1уриз, дамах гваз
Акъвазнава, къизилд пешер къугъуриз,
Ви буй кьакьан хиялривди къужахд кьаз,
Алахънай зун, зулун  суьрет чlугуриз.

Рапlрапlзавай, ухшар авай гъетериз,
Пешер физва хилерилай къавахдин.
Ви буй-бухах, элкъуьр ийиз бендериз,
Рик1е ава, михьи яд хьиз булахдин.

Ашукьзава зун и гуьзел вахтуни
Къизилдин гам акайнавай чуьллерал,
Гайитlани агъур кьисмет бахтуни,
Мержан хьтин, ашкъи авай вилерал.

Ашукь я зун алай гьалал вахтунал,
Са фикирди тазва зи рикl, дидар яз;
Телли гуьзел, эцигначир тахтунал,
Атай ч1авуз Лейлидикай хабар гваз?

Зун Теллидиз мани лугьуз ацукьда,
Такурай заз гуьзел суьрет перишан.
Къизилрин юкьвани кефсуз амукьда;
Герек туш заз чарадан сал гуьлуьшан.


Рецензии