Мiй лiс. Блакитний метелик

Скільки ж років лісу цьому ? Господи, Боже мій!
Дубу отому і тій вузенькій стежині ?      
Хіба ж це не я тут, в дитинстві, ховала в ожині   
Ті наївні дитячі скарби лісових своїх мрій ? 

Шишка, совине перо, дрібних жолудів жменька   
І бідолашний мертвий блакитний метелик...
Знайшла по дорозі й бабусиним словом таємним   
Хотіла його оживить, і поклала в кишеньку...

Залізу, бувало, кудись в самісінькі хащі,            
Над скарбом своїм щось там чаклую, чаклую...    
І плачу, і ті мертві крильця блакитні цілую,         
І вірю, що з того чаклунства щось вийде путяще...

Не вийшло, на жаль... Корила себе все: "Невдаха! 
Незграба! Дівчисько! Ну яка ж з тебе відьма ?"    
І такі ми удвох були вкрай тодi жалюгідні:         
Я - в сльозах і в долоні моїй та мертва комаха...
 

А зараз лісом іду і всміхаюсь сльозам тим...            
Розглядаю пильно вічні свої угіддя...               
Мій метелик блакитний, чуєш, я все ж таки відьма.
Тепер ти живеш! У вірша'х. I ти знову крилатий.

25.09.2018.
Iз спогадiв про дитинство...


Рецензии
Просто по-детски волшебные стихи!
Приятно почитать на родном языке.
Я родился под Харьковом, там всегда говорили: слово по-русски и слово по-украински.
Но пожилые люди меньше употребляли русских слов.

Приходько Валерий   07.12.2018 13:45     Заявить о нарушении
Щиро дякую Вам, Валерій, за добрі слова!

...так, в наших місцях також люди говорять на змішаній мові)

Усього Вам найкращого в житті і неодмінно щастя!

Наталья Днепровская   08.12.2018 11:23   Заявить о нарушении
На это произведение написана 21 рецензия, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.