Немов я...

Життя гортаю ніби книгу,
дивуюсь невпопад
я кожній миті й вічності інтриги,
яку старий шепоче сад;

будинкам, і горбатим і окатим,
і небу, світлому до сліз;
осіннім квітам блякло-жовтуватим
і листю соромливому беріз...

Дивуюсь раптом, безпричинно -
мені все вперше на землі,
закоханість і сплячі древні вина,
вірші, до мене що прийшли у сні,

і хмари, як у білій ваті,
і, випавший раптово, сніг ...
Немов я першовідкривач багатий, -
найперша на землі людина.
                Або ні.



соverсія


Рецензии