Круглосв тка-3

Із вражаючих оказій,
Здатних вплинути культурно
На життя - цілком й відразу -
Для усіх знайдуться тури.

Кум приїхав з кругосвєтки -
Та й показує листівки,
Замки та чужі маєтки,
Що знімав під час мандрівки.

Дивовижі різних стилів
Були змотані у плівки -
Там стирчали ікла шпилів,
Там покладена бруківка.

Там барокова ліпнина
Закрутила візерунки,
Там страждає Магдалина
На облуплених малюнках.

Загалом архітертура -
Мала вплив безповоротний,
Кум штафети окультурив,
Покрасив старі ворота.

Жінка каже, показавши
На штафет нерівні зуби.
Був алкаш, а став хазяїн,
Із підходом дроворуба.

Пару раз в Європу зїздить,
Прямим туром для невдах -
І помітить, хоч запізно,
Що тече в будинку дах.


Рецензии