Круглосв тка-2

Друг з дитинства ніжив мрію,
Що не знайдеться на карті
Тих незвіданих країн,
Де не довелось бувати.

Тож чимало помотався -
Й рюкзаком намуляв плечі,
Був усюди, та вертався -
Знову назад, як після втечі.

Мав вагон крутих історій
Про індійців й попуасів,
Як пірнав у чорне море -
Й за хвоста ловив пегасів.

Трьох китів і черепаху,
Бачив - зблизька і наживо,
Як тримають бідолахи -
Землю на спині ревниво.

Корабель інопланетний -
Поміж джунглів упіймав,
І в коробці сигаретній -
Їх, як дрова, поскладав.

Бачив, як з піни морської
Тридцять три аквалагісти -
Вийшли на пісок юрбою,
Щоб ухи разом поїсти.

Тож дійшов до думки в стінах
Білих, як крейдяний слід,
Що на картах в божевільні
Унесе чимало змін.


Рецензии