Если ты не лоцман... -укр

Якщо ти не лоцман, і живеш, як гребець, тілесно,
не задивляйся по ночах на місяць і зорі,
бо за ними повстає чужа тобі прірва небесна -
мегацвинтар, занулювач усіх біоісторій.
Дивись краще сни, або займайся коханням,
або накльовуй клинопис жорстких есемесок.
Головне – перебути ніч, дотягти до світання,
коли прірву затулять хмари або  блакитні креси.
Ось тоді вже на них можна, де тобі заманеться,
розставляти свої цятки, хрестики, коми, шеврони.
Лоцмани у цей час сплять, і гребцям здається,
що саме їхні позначки мітять небесні гони.

31.10.2018

Если ты не лоцман, и живешь, как гребец, телесно,
не смотри подолгу ночами на месяц и звезды,
так как за ними возникнет чуждая тебе бездна  небесная -
мегакладбище, обнулитель всех биоисторий.
Лучше смотри сны, или занимайся любовью,
или наклевывай клинопись жестких эсэмэсок.
Главное – пережить ночь и дотянуть до рассвета,
когда бездну заслонят тучи или голубые кордоны.
Вот тогда уже на них можно, где тебе вздумается,
расставлять свои точки, крестики, запятые,  шевроны.
Лоцманы в это время спят, и гребцам мерещится,
что именно их значками помечены пути небесные.


Рецензии