Рисунки с тебешир

Рисунки с тебешир
Автор:  Росен  Русев               

Рисуваш квадрати
с тебешири по плочките?
Шарени сини, зелени,
детско наивни и светли?

Нарисувай ми дамата,
с камъче, която прескачахме
на куц крак и се смеехме
когато някой объркваше.

Рисувай и детството,
онова чисто и светло,
в което освен с тебеширите
вечер играехме жмичка.

Любов нарисувай,
в сърца с тебеширите цветни
кръвта по вените
непитана тръгнала -
нарисувай и двете.

Нарисувай ми нежност,
с думи неписани,
без лист с очите опитай
как се рисува красиво.

Ревност опитай.
Да видиш колко е трудно.
Рисувай със нея
и болката пъплеща в мозъка.
Рисувай не спирай!
своя живот изрисувай.


Рецензии