обжинки долi

Місто, немов намистинка,
На перехресті доріг.
Неба прозора хустинка
В річку упала до ніг...

Кожен в човні, мов рибалка,
Часу куделю пряде...
Вбралась веселка-гадалка
В осені пасмо руде.

Осінь біжить босоніжка
Вітами кленів і верб,
Місто вклоняється ніжно,
Осінь бере в ньому верх.

Птаство грайливе у зграї,
Мов на зайців, вирина,
Люди, мов пси дикі, лають,
Люди ж, бач, теж звірина.

Годі, вам лащитись, годі,
Буйні вітри-вороги,
Місто роздягнуть по моді
Хмари за день-за другий...

Сурми опівночі кволі...
Зорі шумлять в падолист...
Просять нам кращої долі,
Долі хоча б, як колись...

Місто, немов намистинка,
Місяця сяйво тонке...
Зорі у ніч чи обжинки
долі? ...чи річка цвіте?


Рецензии