Мавка дивна

Я дивна Мавка у Олешках,
Блукаю сумно у імлі.
Якби зі мною ти тут мешкав,
Було б світліше на землі...

Лягає сніг уже на скроні,
Ти, знаєш, звісно, сивина...
А я у відчаю в полоні,
Бо у Олешках я одна.

Чи то хурделиця здійметься,
Чи суне хмарами Дніпро,
Ця пісня дивна крає серце.
Про осінь пісня та, чи про?..

Про те, чого вже й не згадаю,
Сум вкрив усі мої чуття.
Немов взяла ключі від раю,
Щоб викинути там  сміття...

Біль за коханням вже минає,
В журбі спливають ночі й дні,
А поруч милого немає,
Навіщо все мені одній?

Безмежний степ вкриває тиша,
Над степом зірка мерехтить...
Та місяць, наче срібна миша,
Ковтає зіроньки й не спить.


Рецензии