Уюны

З пары майго дзяцінства
Мінула шмат гадоў,
Калі я не ў адзінстве
Хадзіла па ўюноў.

Мясцовы тупаў статак,
Хадзiў на вадапой.
Было іх там багата  –
Ўюноў у слядах з вадой.
 
Ім гэта даспадобы,
Ўюны ў слядах жылі.
Ў кошыкі, ці ў торбы
Лавiлi ды няслi.

Паўнюткі кош наловіш,
Адмыеш добра іх,
Далонькаю прыкрыеш,
Няслi дамоў жывых.

Запомнілася добра
Аблава на ўюноў.
Я плацяную торбу
Прыпомню зноў і зноў.

З дзяцінства залатога
Мінула шмат гадоў...
З сяброўкай – Казяй Бараноўскай
Лавілі мы ўюноў.


Рецензии