Укр. Кавуни та батоги

Відшукав мене земляк,
що мешкає у ...граді,
він мав прізвище Держак,
спілкуванню радий.
Все те, що я колись писав
за ті шестидесяті,
з сльозами на очах згадав
де ми були завзяті.
Згадав, як і вони, з воронами в ріллі
шукали земляні горішки,
Як звинувачували хлопців без вини
в нездійснених крадіжках.
Згадав він кавуни та батоги
і сині смуги на спині й плечах,
та те чорнило з бузини
з сльозами на очах.
І він пройшов той самий шлях
у полі й лісосмузі,
який нам тьмарився в очах
якого вже не знали "любі друзі"


Рецензии