Иван богун гл-14

              ГЛАВА 14. ПОД СОКАЛЕМ.

ОТ АВТОРА:
С пригорка в трубу гетман глядит.
С тревогой- Богуну он говорит.

ХМЕЛЬНИЦКИЙ:
Шведы і німці, зліва стоять!
Лытовці, угорці- усіх зміг зібрать!
По центру, не можна нам наступаты,
У ных там стоять, велыкі гарматы!

Від хана Гірея, поміч мала,
А з Дону козаків, у нас вже нэма!

До дому! Козаків Разя повів,
Полковником ставыть, його я хотів!
Та доля за нас, інакше рішыла.
Помэньшала значно, козацькая сыла!

Хоч би Гірей, нас нэ підвів.
Ножа нам у спину! Не вгородив.
Він, буде зліва нас прыкрываты.
Та бачу, не хоче він воюваты!

    продолжение следует...


Рецензии